Entitats del món empresarial i la societat civil uneixen forces per reivindicar una reforma de l’administració en un acte multitudinari

set. 27, 2024 | Notes de Premsa

·       El Fòrum d’Entitats per la Reforma de l’Administració (FERA) convoca un acte a La Llotja de Mar el proper 27 de novembre, amb l’objectiu de sumar entitats i institucions econòmiques del país i llençar un missatge unitari de la urgència d’una reforma de l’administració.

·       La reducció de la burocràcia, la professionalització de la direcció pública, la transparència i una digitalització més eficient, entre les demandes del FERA.

Barcelona, 27 de setembre de 2024.- El Fòrum d’Entitats per la Reforma de l’Administració (FERA), que aglutina una desena d’organitzacions del món econòmic i la societat civil, convoca un acte institucional amb l’objectiu de reivindicar la reforma urgent de l’administració pública i presentar un acord conjunt adreçat al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat, a les administracions públiques i a tots els partits polítics de Catalunya.

L’acte se celebrarà el 27 de novembre a La Llotja de Mar de Barcelona amb l’objectiu de sumar el màxim nombre d’entitats i institucions representatives de la societat civil i l’empresa.

Un sector públic preparat per als reptes del segle XXI

El FERA alerta que segons múltiples estudis i rànquings, nacionals i internacionals, Catalunya té una baixa qualitat de l’administració pública, amb indicadors molt allunyats de la qualitat dels governs dels països nòrdics i centre europeus. En aquest sentit, des del FERA reclamem una administració moderna, competitiva, eficaç i participativa i impulsar un marc institucional i un compromís ferm  entre les forces polítiques i la societat civil per arribar a consensos a mitjà i llarg termini que permetin fer un salt de qualitat en el funcionament del nostre sector públic.

L’acord, que es presentarà en el marc de l’acte del 27 de novembre, incideix en aspectes clau per millorar la qualitat i l’eficiència de l’administració pública, per exemple, la reducció de la burocràcia, la professionalització de la direcció pública, la transparència i una digitalització més eficient. Sota aquests principis, les entitats del FERA urgeixen al conjunt dels partits i a les màximes responsabilitats governamentals un compromís polític clar a mitjà i llarg termini per transformar i modernitzar l’administració pública. Aquest compromís ha d’anar acompanyat d’un calendari, un pressupost, un òrgan responsable de la seva execució i un grup extern d’avaluació.

Què és el FERA

La presentació de l’Acord se suma a les accions que el FERA ve realitzant des de la seva constitució el 2013. Entre les darreres actuacions cal destacar que, al novembre del 2023, les organitzacions membres del FERA es van reunir amb la llavors presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, i diputats de diferents grups parlamentaris per lliurar-los el document “Propostes per a la reforma de l’administració pública de Catalunya 2.0”. A més, en el marc de les eleccions catalanes del 12M, el FERA va adreçar als partits polítics un Manifest on instava a la reforma de l’administració amb sis línies estratègiques prioritàries i 10 mesures immediates.

Les entitats membres del Fòrum d’Entitats per la Reforma de l’Administració són:

  • Cambra de Comerç de Barcelona
  • Cecot
  • Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya
  • Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya (Colpis)
  • Col·legi d’Economistes de Catalunya
  • Club de Direcció Pública ESADE Alumni
  • FemCat
  • Associació Catalana de Professionals (ACP)
  • Associació Catalana de Gestió Pública (ACGP)
  • Taula del Tercer Sector Social

Pàgina web del FERA: https://fera.cat/

#AcordReformaAdministració