Acord de la Societat Civil per la Reforma de l’Administració

Acte de mobilització social

Presentació pública de l’Acord

Dia: 27 de novembre de 2024.
Hora: De 10h a 11h
Lloc: Saló Consols de la Llotja de Mar de Barcelona.

No pot haver-hi un bon país sense una bona Administració!

El conjunt de la societat es veu directament afectada per la pèrdua de competitivitat que ve determinada, en gran mesura, per l’entorn regulador i el funcionament del sector públic.
Per això és necessari comptar amb una administració pública sòl·lida i a l’alçada dels reptes actuals com ho poden ser el canvi climàtic; la sostenibilitat del planeta; l’envelliment de la població; la revolució digital; les desigualtats econòmiques; el descrèdit de la democràcia o la desconfiança en la política i els polítics.
Malauradament, el que tenim avui és una administració burocratitzada, feixuga, rígida i conduïda per una direcció que no acredita professionalitat i per tot això considerem que és urgent una profunda reforma de la nostra administració pública.
Cal un compromís polític clar, amb visió de país a mig-llarg termini i execució operativa perquè ens permeti fer aquesta transformació cap a l’administració del segle XXI que necessita el nostre país.

El contingut del nostre Acord

Llegiu-lo!

Adheriu-vos a l’Acord!

L’èxit d’aquesta crida a totes les forces polítiques catalanes perquè actuïn amb urgència en la modernització de les nostres administracions públiques rau en la força que projecta la suma d’entitats, institucions i organitzacions que composem la societat civil. Adheriu-vos!

Entitats adherides

logo_acgp
logo_associacio catalana de professionals
logo_cambra comerc barcelona

Què és el FERA?

El Fòrum d’Entitats per la Reforma de l’Administració (FERA) és un espai de trobada d’entitats de la societat civil catalana que defensen la necessitat d’abordar, de forma constructiva i exigent, la llargament reclamada reforma de l’administració pública; que en el context econòmic, social i polític actual del país resulta imprescindible i urgent.

A Catalunya, els darrers anys, s’han produït nombrosos debats i propostes sobre aquesta matèria: Congressos Catalans de Gestió Pública, Llibre Blanc de la Funció Pública Catalana, Informe sobre Bon Govern i Transparència Administrativa, etc.

Els membres inicials del Fòrum d’Entitats per la Reforma de l’Administració són: l’Associació Catalana de Gestió Pública (ACGP), la Cambra de Comerç de Barcelona, la patronal Cecot, el Club de Direcció Pública ESADE Alumni, el Col·legi d’Economistes de Catalunya, la Comissió dels enginyers industrials a les administracions públiques del Col·legi i Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, la Taula del Tercer Sector Social i FemCat.

Vols contactar amb el nostre departament de comunicació?

Truca’ns al 93 736 11 15 o envia’ns un correu electrònic a premsa@cecot.org